måndag 31 december 2012

Mitt 2012, andra halvan

Mitt 2012, andra halvan

Juli;
Semester, efter en veckas jobb i juli går jag hem på fyra otroligt sköna veckors semester. Massa tid på sjön, med fiske och solning. Träffar lilla Gillis för första gången. Oskar och jag åker till Göteborg med Hanna, Jocke, Malin och Henke. Vi bor på fint hotell, äter god mat, shoppar, går på liseberg och åker allt :P vi njuter av att vi får vara tillsammans. Får egen tid och bara är. Vi åker båt till Alex och Johans brors sommarstuga, äter gott grillat och tar igen tid. Målar fönster på nästan hela huset och SOLAR!

Augusti; 
Sista semesterveckan får jag grymt ont i nacken och ryggen. Kan inte röra mig och kommer knappt ur sängen. Får uppsöka en kiropraktor som ordnar rätt på min kotor. Mensen kommer inte, tror inte jag kan vara gravid. Känns för bra liksom. En vecka över tiden köper jag ändå ett test. +++++ ! Tror inte det är sant och letar efter andra orsaker till pluset. Köper ett digitalt och även det GRAVID 3+, det sjunker in. Är på återkontroll efter mitt MA. På VUL får jag se ett litet hjärta ticka på så fint. Lycka! Så snabbt det gick, orolig för att ngt  ska hända vårt nya lilla liv. Börjar jobba igen och mår ILLA, kräks och är trött.

September;
Har svårt att fatta att jag är gravid. Men ju mer dagarna går desto mer sjunker det in. Är på mvc och skriver in mig. Går inte ta blodprov på mig, de vill sig inte. Får åka till vc där det heller inte går förens efter många försök. Fortsätter att må väldigt illa men jobbar på iaf. Mamma följer med mig på KUB eftersom Oskar inte kan. Är nervös och mår skit. Men väl där inne visar ett riktigt litet busfrö upp sig. Allt såg bra ut och fick väldigt bra siffror :) Lycka! Känner att man kan slappna av lite. Vi berättar för släkt och vänner, många tårar och lyckorus!

Oktober;
Jag fyller 25 år, blir kalas och fullt i lägenheten. Målar lister och förbereder för tapetsering. min mage börjar växa och bli en fin liten kula. Känner lilla bus sparka första gången och lyckan är total. Blir en del kalas då många fyller år. Jobbar och känner mig ganska pigg men fortfarande väldigt illamående. Oskar och jag firar 2 år tillsammans.

November;
Den första november är det dags för RUL, Vi är nervösa, men väl där visar lilla bus upp sig mega fint. Älskade lilla bus! Oskar är totalt överlycklig över att fått se vår lilla älskling. Allt såg mkt bra ut och jag känner att jag kan njuta ännu mer av graviditeten. Åker till Ullared och shoppar, blir några första inköp till lilla bus och allt känns mkt bra.

December; 
Massor av mys med advent och julpyntande. Vi käkar julbord med Alex, Johan, Mie, Kalle och Cicci nere på lugna landet, mega gott och otroligt trevligt! Oskar och jag köper barnvagn, en brio happy för ett bra pris. Allt känns mer och mer verkligt och kulan växer sig större. Blir moster till en supersöt liten pojke. Vi firar jul och myser en massa. Åker till Jönköping med mamma, Mie, och Sofia. Träffar Linette och söta Selma där, även Hanna. Och ja nu är årets sista dag och det firar vi ikväll med Alex och Johan. Sen är det 2013, vårt bebis år!

Om man sammanfattar detta året så är det en del olycka men när sommaren kom så vände ALLT och andra halvan är kärlek, längtan och massa fina saker! Ännu ett år med min älskade Oskar!

Mitt 2012, första halvan


Mitt 2012, första halvan
Januari;
Fick veta att jag var gravid när mensen var 1 vecka försenad. Tog tre gravtest innan jag trodde på det, otroligt omtumlande och chockerande. Vi bestämde oss för att behålla. En liten räka växte inom mig och det gjorde mig lycklig. Alex och Johan fick en son, Gillis. Jag jobbade på som vanligt, med illamående och extrem trötthet. Målade om möbler hemma, blev mkt vitt.

Februari;
Besökte mvc för inskrivning, fick reda på att jag hade järnbrist. Fortsatte att må ganska dåligt men åt tabletter. Firade alla hjärtans dag med Oskar och fick super fina blommor, god mat och massa mys. Jag jobbade på och det hände inte så mkt, längtade mkt till våren. 

Mars; 
Den första mars blev en av de värsta dagarna i mitt liv. Vi skulle äntligen få se räkan för första gången. Men lyckan bytte snabbt mot olycka. Räkans lilla hjärta slog inte längre. Tårar rann och orättvisan grep tag om hela mitt/vårt liv. Vi valde att direkt ta ut räkan, så jag fick tillbringa natten på sjukhus och på kvällen kom lilla älskade räkan ut. Allt gick bra och jag läkte fint. Hela mars blev sedan en enda stor kamp mot sorgen och orättvisan av det vi förlorat. Har aldrig fällt så mkt tårar. Men hade många människor runt omkring mig som hjälpte mig. Oskar, mamma och Mie förtjänar en extra stjärna. Tack för att ni fanns där. Jag var sjukskriven nästan hela månaden. Var ute och festade en gång, men det va inge vidare kul. Försökte se positivt på framtiden.Började jobba i slutet och det hjälpte mig i min sorg. 

April;
Sorgen blev lättare att bära ju mer tiden gick. Vi hade förlorat men visste ändå att vi kunde skapa ngt så otroligt fint tillsammans. Oskar och jag firade att det var 2 hela år sedan vi träffades. Vår relation blev starkare och starkare. Längtade efter sommar och semester. Firade påsk och försökte att njuta av livet med min älskade Oskar.

Juni;
Sommarmånad, vi var ute på sjön och fiskade en massa med Gurras båt. Hade skolavslutning, lägerskola med jobbet där vi sov över. Urk! Firade midsommar mitt ute i ingenstans. Men att festa är inte min grej längre, längtade hem till min säng och var så gott som nykter bland alla andra stupfulla. Började att måla igen, var härligt. Njöt av att semestern låg framför oss. Klippte massa gräs och grillade.




söndag 30 december 2012

Skit bilar

Bilar är skit, synd man verkligen är i behov av den. Annars vet i fan om jag skulle ha ngn. Oskar tror isf han lyckats hitta felet på bilen nu och att han kan fixa det själv. Får hålla tummarna för det. Känner inte för att punga ut en massa pengar när vi ändå ska sälja den snart. Men en bil måste man ju ha och det är ett problem. Är så less på att det måste vara ngt som strular så gott som varje månad. Är det inte det ena så är det de andra. Och just nu vill man ju spara så mkt som möjligt oxå.

Ligger i soffan och tänker. Lilla bus sparkar då och då, så fin känsla. Men vill stänga av hjärnan ett tag. Ingen oro och inga tankar om pengar, tid, bilar och allt annat. Tack!

Tanker från en gravidhjärna

Känner mig fortfarande väldigt trött! Sovit skapligt inatt, bara varit uppe en gång på toa. Kanske beror tröttheten på alltsom snurrar i min skalle bara. Och för att ge extra krydda så hände ngt med bilen igår oxå. Oskar ska försöka fixa det idag men problemet är att det inte finns plats i verkstaden just nu! Och gravid som man är gråter man ju för det mesta.

Tänker oxå mkt på lilla bus, vem det är, om denne mår bra i magen, allt som borde göras innan osv osv. Tänker mkt på bus rörelser och blir såklart orolig så fort jag inte känner bus på några timmar.. Åhh! Blir galen, även om man är sådär mega super lycklig så är det jobbigt. Vill bara ha min unge här nu! Fast inte förens om 3 månader! Men vill att det ska vara om tre månader nu!

Kan tillägga att lilla bus har fått hela magen att hoppa nu på morgonen. Så tror nog att de lilla busfröet mår bra. Så som sagt, gravid, gråtmild och förbannat trött! Jag trodde ju jag skulle bli pigg av att vara ledig.. :(

lördag 29 december 2012

Lite gjort trots allt

Ska erkänna att ja inte gjort massor idag trots allt. Var så trött att jag hade kunnat somna stående tror jag. Men även om jag inte gjort massor har jag ändå gjort ngt. Har tvättat en maskin, vart på systemet, handlat, lagat mat och plockat undan här hemma. Har oxå ringt några samtal :) så nu vet jag lite mer ang bland annat nyår :)

Nu vilar ja i soffan och njuter av att lilla bus sparkar. Blir nog inte mkt mer gjort idag. Hoppas jag känner mig piggare snart annars vet i fasen hur det ska gå att jobba tre månader till..

Puss!

Så jävla trött!!!

Tänker alltid att jag ska göra så mkt. Blir så ledsen när jag sedan inte orkar ett skit! Är så trött idag och se huvudvärk. Vill bara lägga mig i sängen och sova igen!! Men det går inte! Jag måste göra saker, måste hålla hemmet i ordning, måste till systemet åt Oskar, måste handla, måste tvätta och måste troligen laga mat! Men jag orkar inte, orkar inte med alla måsten. Mår illa bara jag tänker på det men mår ännu sämre när jag tänker på hur det blir om jag inte gör allt :/

Kan man fortsätta att förskjuta saker till morgondagen?

fredag 28 december 2012

Jönköping

Varit i Jönköping hela dagen. Startade med god fika tillsammans med mamma, Mie och Sofia. Sen när affärerna hade öppnat så gick vi på stan. Där träffade vi först Hanna och senare Linette och Selma. Köpte lite mamma kläder så jag har ngt att klä på mig. Har lite kläder och har kunnat använda lite av mitt gamla men nu sitter inte de gamla kläderna bra så skönt med lite nytt :) åt på m innan vi åkte hem igen. Är jätte trött nu när jag kommit hem och ligger i soffan och vilar. Skulle nog kunna somna vilken sekund som helst men risken är ju då stor att man inte sover i natt..

torsdag 27 december 2012

Torsdagen den tjugosjunde december tvåtusentolv

Har varit hos barnmorskan idag. Tog lite prover, fick moderskapsintyg mm. Det bästa av allt var såklart att få höra lilla bus hjärta. Var inte långt från tårar då!! Så underbart och så fint det slog. Allt annat var oxå bra, magen växer bra och hamnar precis i mitten på kurvan. Järnvärdet var bra och socker oxå.

Nu har jag städat lite hemma och ska strax äta. Ikväll ska vi mysa till det med super god mat och förhoppningsvis ngt bra på tv.

Puss

onsdag 26 december 2012

Onsdagen den tjugosjätte december tvåtusentolv

Inte klokt ngn stans, bara 98 dagar kvar till bf. Under 100 dagar, vart tar tiden vägen? Är så lycklig för lilla bus. Men så mkt som ska ordnas innan dess!

Idag har jag slappar dag, är trött och känner mig lite sliten. Så kollar film, dator och myser med varma drycker.

tisdag 25 december 2012

Julafton

Julafton, vaknade tillsammans med finaste och åt en god frukost. Sen fick Oskar öppna ett paket eftersom han så gärna ville och typ visste vad de innehöll. Vid 12 åkte vi till Oskars farmor där vi åt julmat, pratade och kollade lite på tv. Vid tre tiden åkte vi hem en sväng och jag sov någon timme. Var så trött att jag inte visste va jag skulle göra. Vid halv sex åkte vi upp till Oskars föräldrar där vi åt mat, spelade spel och hade julklappsutdelning. En lagom och fin julafton.

Av Oskar fick jag en jätte fin klocka som jag önskat mig. Fast han hade på egen hand fixat vilken klocka osv, bra smak! Sen fick jag en glassmaskin, en elvisp grej, pengar, en tröja, vantar mm av Oskars mamma och pappa. I Moaryd fick jag pengar, bok, ett spel, en ring, ett par underbara tofflor, armband mm. Är jätte nöjd med allt!

Lilla bus fick ett par strumpor av Mie oxå, och det roliga var att när jag öppnat de så började bus att sparka i magen :)

God fortsättning på er!

måndag 24 december 2012

Längtan

Åhh, tittade på kort på Emma och Robbans lille pojk. Längtar som fasen efter lilla bus nu! Undrar så vem det är som gömmer sig där inne. Vem som gör mig så lycklig genom sparkar och buffar. Vem som får mig känna mig ännu mer levande och vad Oskar och jag gjort för litet underverk ihop. En del av mig och en del av dig, älskade lilla bus!

God jul på er!

söndag 23 december 2012

Jul i Moaryd

Julfirande i Moaryd med julklappsutdelning, god mat och massa mys! Fina familjen :)

lördag 22 december 2012

Julgransmys

Nu kan julen komma på riktigt! Granen doftar underbart och alla klappar är inslagna och lagda under granen. Älskar denna högtid!

Är väldigt sugen på julmat oxå!! Men får vänta tills imorgon då det ska firas jul hos mamma.

Nu ska Oskar och jag äta gott och sedan mysa vid tv:n innan sängen slitet i mig.

Puss

Blivit moster :)

Fick sms för ett par timmar sedan, guess what!? Syster Emma och Robbans lilla underverk tittade ut i natt, en underbart fin liten kille. så glad för deras skull och längtar nu massor efter lilla bus. Massa grattis till er <3

fredag 21 december 2012

Jullov!

Äntligen har jag lite jullov, känns så förbannat skönt! Har käkat lite gott och hyrt film som Oskar och jag ska kika på nu.

Igår va vi ute och åt med jobbet. Var trevligt men blir så trött när man är ute sent och spec när man man ska upp tidigt oxå. Lilla bus hade värsta gympan i magen igår kväll oxå när jag skulle sova. Så var lite svårt att sova.

Har redan gått 25 fulla veckor. Inte klokt vad tiden går. Snart bara 3 månader kvar, nästan lite panik. Men längtar samtidigt. Finaste lilla bus!!

Puss

måndag 17 december 2012

Måndagen den sjuttonde december tvåtusentolv

Tre dagar kvar sen blir det äntligen lite längre ledighet. Känns otroligt välkommet då jag börjat bli ganska trött nu. Har gått skapligt bra på jobbet idag annars, illamående delar av dagen men det kan jag ta. Bus har levt runt i magen så jag till och med känner när jag står upp :) fick några rejäla sparkar nu ikväll oxå i handen. Älskade lilla busunge!!

Igår hälsade bus även på mamma (mormor) och Sofia min syster ( moster) . Oj så glada de blev av att känna på lilla bus. Tänk att någon man aldrig träffat kan betyda och få en att känns så mkt. Vi längtar så efter dig! Men stanna 15 veckor till i magen så vi hinner fixa allt först :)

Puss!

söndag 16 december 2012

Moaryds dag

Har varit hos mamma hela dagen, först åkte vi ut till deras gård fredriksdal och högg julgranar. Mysigt att pulsa i snön och leta efter en perfekt gran. Hittade vad vi skulle :) sen åkte vi hem till Moaryd där det bjöds på riktigt god soppa med smörgås. Åt så mkt att jag va tvungen att ligga på soffan ett tag innan vi åkte på julmarknad i Hult. Efter det åkte vi tillbax till Moaryd för ostkaka med grädde. Fick med oss en kärra ved hem oxå, nu är vi hemma igen och det kommer bli soffan resten av kvällen.

Puss!

lördag 15 december 2012

Alla julklappar inköpta

Tror jag har köpt alla julklappar nu! Känns skönt, bara att slå in dem kvar :) snart bara en vecka kvar till julafton, tiden går verkligen väldigt fort!

Nu ska jag städa och hänga tvätt sen baka pepparkakor om ja orkar. Har sagt de i flera veckor och än har det ute blivit av ;) idag är kanske dagen.

Sömnproblem

Kan inte sova fast det är lördag, typiskt. Kanske somnar om då jag är rätt trött faktiskt. Eller är det så att jag känner att jag har mkt att göra idag och av den anledningen inte kan sova vidare. Kan även bero på att lilla bus varit vaken och kulltat runt, nu sover iaf bus och Oskar igen.

Igår jobbade jag sen turen och slutade 17.15. Hade julpyssel, göra söta garntomtar och göra gele ljus. Jag stod mesta delen vid spisen med ett barn och smälte gele. Blev fina lycktor, kanske ska man försöka sig på att göra en :) efter de bar det av till Willys för att handla. Efter plock och stök hemma sen blev de taco och mys med massa ljus :) gick och la mig runt nio och somnade bums!

Ska försöka sova nu så jag inte blir tok trött mitt på dagen.

torsdag 13 december 2012

Lilla bus och barnvagnen

Barnvagnen är en brio happy, har fastnat för den under den senaste månaden och blev såklart tok glad när den va så billig. Vi fick den näst sista så tur! Känns som att längtan blir större nu, man vill bara att lilla bus ska få ligga där i och gosa. Men tiden går fort så snart, snart! Älskade lilla bus!

En annan rolig sak är att Oskar ofta får spakar när han lägger handen på magen och att lilla bus börjar sparka när jag eller Oskar börjar prata. Spec på morgonen. Åhh vad vi längtar efter dig!

Torsdagen den trettonde december tvåtusentolv

Idag har Oskar och jag varit i Linköping. Blev att vi kollade en massa på bilar fast det inte va meningen. Passade ju inte så bra heller med tanke på att det var -18 grader ! Men hittade en golf kombi som vi är intresserade av. Så får ser hur det blir :)

Hämtade oxå vår barnvagn, känner mig jätte nöjd och att en stor sak att köpa är köpt :)

onsdag 12 december 2012

Onsdagen den tolfte december tvåtusentolv

Äntligen hemma i sommen hos min finaste Oskar! Jobbade sent igår så sov hos mamma. Är så svårt att sova utan Oskar att man blir galen. Men som sagt hemma igen nu. Har ätit mat och ska mysa vid brasan en stund innan bonde söker fru :)

Imorgon är jag ledig igen, så jädra gött!! Troligen åker jag och Oskar till Linköping.

12 nätter till julafton och 11 nätter till jul hos mamma. Oskar är som ett litet barn och längtar som en tok.

Puss!

måndag 10 december 2012

Barnvagn och kläder till lilla bus

Fick ned mig dess hem i julklapps shoppingen! Så himla fina och inte farligt dyrt heller. Blir troligen att hämta vagnen på torsdag med, just den vagnen som jag vill ha var extra bra pris på babyproffsen nu! Så blir nog att vi slår till, är förlossningsgaranti så kan lika gärna köpa den nu när den är nästan 2000 kr billigare.

Puss!

Julklappsshopping

Kunde inte sova alls länge idag, vaknade vid 06.10 och kunde inte somna om. På min semesterdag!! Inte okej. Efter frukost, dusch och lite plock åkte jag iaf till Linköping. Så nu sitter jag här och är nästan klar med alla julklappar :) känns jätte skönt. Äter lite lunch och funderar på om man ska in på Ikea sen eller inte!? Har inget jag måste ha där direkt men är ju mysigt att gå där inne. Babyproffsen bara måste jag in på iaf ;)

Puss!

söndag 9 december 2012

Söndagen den nionde december tvåtusentolv

Har varit på kalas, Oskars bror fyllde år så blev bjudna på kalas på morgonen. Både Oskar och jag var trötta när vi kom hem så vi hyrde en film och hamnade i soffan. Nu sitter jag framför brasan och skriver vad jag ska handla imorgon när jag ska till Linköping för julklappsinköp :) hoppas ja hittar allt så jag är klar sen. Beställde även en sak till Oskar och en sak till lillebror Karl nyss och lite inhandlat sen innan. Älskar att ge bort julklappar så ska bli kul att åka och handla lite.

Puss

Sovmorgon och gårdagens utseende

Tog sovmorgon idag! Vaknade vid 06 men somnade om till 08.30. Känner mig fortfarande ganska trött så får se vad man orkar med idag :)

Här kommer två bilder från igår, fattar bara inte varför man ser mkt finare ut på riktigt ? Men hellre så än tvärtom ;)

lördag 8 december 2012

Julbord

Hemkommen från en fantastisk trevlig kväll. Mycket god mat och väldigt trevligt sällskap. Är mätt och trött så blir blir sängen ganska snart. tror lilla bus oxå är mätt, sparkar på lite då och då så energi finns det nog nu :p

Tack ni fina!

Gympapass och mycket att stå i.

Vakande av att lilla bus hade gympa i magen, buggade runt i hela magen tror jag. Mysigt!! Ska snart gå upp och sätta igång. Måste städa, tvätta, fixa inför ikväll mm. För ikväll ska vi på julbord med fina vänner. Alex, Johan, Mie, Kalle och Cicci kommer hit en stund innan för lite fördricka. sen blir det årets första julbord!! Ska bli jättegott. Men som sagt en hel del att göra innan dess och jag får fixa själv eftersom Oskar ska iväg och köra go-cart mot kusiner, pappor och bröder.

Puss!

fredag 7 december 2012

Fredagen den sjunde december tvåtusentolv

Oj så fantastiskt skönt med fredag!! Slutade redan strax innan tre oxå så var ännu bättre :) plus semester på måndag så ledig tre jobba två ledig en jobba en ledig två nästa vecka :) känns skönt.

Myser framför brasan, varmt och skönt när kylan biter ute. Oskar och jag har ätit taco och kollat på hyr film :) mörkt vatten tror jag den hette, var en helt okej film. Blir mys resten av kvällen, imorgon har jag en del att pyssla med innan kvällen :)

Puss!

torsdag 6 december 2012

Torsdagen den sjätte december tvåtusentolv

Sitter framför brasan och funderar över livet, vad som varit och vad som nu väntar oss. Funderar över bil, pengar, middag, julklappar och allt möjligt annat. Är ganska trött så borde sova lite middag istället, men kan då troligen inte somna ikväll. Så lika bra att sitta här och fundera lite.

Har handlat, frostat ur frysen och plockat här hemma idag. Är så skönt att vara lite ledig så här en dag innan helgen ;)

Ska återgå till mitt funderande ett tag till och hoppas på att Oskar kommer upp snart.

Puss

onsdag 5 december 2012

Onsdagen den femte december tvåtusentolv

Haft en bra dag på jobbet trots idrott och idrottsgala. Var ganska trött bär jag åkte hem men glad. Idag har föräldrar kommenterat magen och sagt att den är fin. I måndags kom det ut bland barnen att jag ska ha barn. De tkr det är jätte spännande :) känns bra. Imorse var lilla bus vaken och busade runt, blir så glad när man får vakna till det :)

Nu är det hög mysfaktor på kungsvägen med Oskar.

Puss

tisdag 4 december 2012

Läskigt och underbart

Oskar tycker det känns läskigt när lilla bus sparkar, jag tkr det är underbart! Nu ska vi sova, magen är insmörjd och tröttheten börjar komma. Imorgon är det idrottsgalan på jobbet så bäst att vara pigg.

Godnatt!

måndag 3 december 2012

Måndagen den tredje december tvåtusentolv

Vilken hemsk dag! Stökigt på jobbet, magont, antagligen matsmältningen som strular.. Får trånga byxor :/ allt var på tok fel. Så skönt det var att komma hem, äta långsamt men ordentligt. Bli ompysslad av finaste Oskar och lägga sig i sängen nu för att få sova gott med sovmorgon imorgon. Känns bra nu, lilla bus sparkar <3

Bara två måndagar kvar tills jullovet och jag ska troligen ha semester på måndag så bara en isf! Jippo! Och bara 10 dagar kvar att jobba.. Tror jag ;) längtar efter lite lång ledigt nu.

Godnatt pussar !

söndag 2 december 2012

Dörrkransen

Här är Oskars och min fina krans som vi gjorde igår :) nu hänger den så fint på vår ytterdörr. Behöver jag säga igen att jag verkligen älskar december?!

Söndagen den 2 december tvåtusentolv

Mamma och Ubbe var ju här en sväng på förmiddagen, blev kaffe, lussebulle och muffins som ja slängde ihop på morgonen eftersom Ubbe har gluten och jag inte bakat några glutenfria lussebullar.

Sen har Oskar och jag varit hos Oskars farmor och ätit mat :) nu är vi hemma igen. Oskar är ute och fixar en snöskottning, ved och lite annat. Jag funderar på att baka lite pepparkakor. Men är lite trött så måste vila en stund först.

Lördagen den 1 december tvåtusentolv

Idag är vi väldigt trötta! Igår efter allt adventsstök hör hemma åkte vi iväg till pappa för ännu mer. Alla syskon på pappas sida var där. Vi drack glögg, åt tomteskum, lasange, saffranspannkaka och pratade och skrattade massor. Sen gjorde Oskar och jag en fin dörrkrans oxå innan vi åkte hem. Väl hemma blev det sängen för mig efter lite lussebulle. Oskar blev kvar vid tv:n. Har sovit som en stock, avbrott för två toabesök bara.

Idag kommer nog mamma och Ubbe hit en sväng. Annars borde jag frosta ur frysen och städa kylen. Borde även baka pepparkakor :)

lördag 1 december 2012

Mums

Mums! Smakar lika gott som det ser ut. Älskar att baka, är så otroligt kul, synd man inte gör det oftare!!

Underbara december

Vakande upp till detta underbara december väder på morgonen. Och här har det snöat hela dagen så marken är täckt av vit pudersnö. Har pyntat hela lyan och nu gräddar jag lussebullar :) så juligt! Bara 23 dagar kvar till julafton.

Det är bättre nu, allt är bra nu :)

Där dog lusten!

Har vart uppe sen strax innan sju och plockat. Tanken var att jag skulle julpynta idag men tappade sugen ganska rejält nyss men hoppas den återkommer. Blir så trött på folk som bara ser sitt, sitt och sitt. Kan aldrig tänka på andra. Ett kontor är ju enormt mkt viktigare än en tvättstuga!? Jag orkar inte bry mig, jag skiter i om du har rena kläder då! Får kolla om jag kan tvätta mina kläder hos mamma tills det är klart.

Ibland känner jag mig verkligen som ngn hemhjälp av ngt slag :/ det är ja som ska tvätta, diska, städa, handla, laga mat osv. Finns det inga kläder, sura miner, inte mat, sura miner, stökigt etc. Är liksom inte rätt period att vara ego nu..

torsdag 29 november 2012

Bra dag!

Har haft en bra dag! Jobbade extra på jobbet 7.45-12.45 sen tandläkaren, gick kanon! Handlat, dammsugat och städat lite hemma, tänt i kaminen och nu lagar jag mat. Underbart!! Fick hem lite kläder som jag klickat hem oxå, till lilla bus, Selma och Gillis. Så söta.. Nu rör lilla bus på sig som bara den i magen, blir lika lycklig varje gång jag känner vår lilla stjärna.

Bara fredag kvar att jobba sen helg!, är lite osäkert vad som händer i helgen. Men oavsett vad så blir det nog bra :)

Puss!

onsdag 28 november 2012

Vinter i sommen

Hej mitt underbara vinterland! Har snöat här i sommen sen igår kväll. Så underbart, äntligen blir det vinter. Känns mer som advent och jul på ingång då.

Har jobbat 8-16.30 idag, varit en blandad dag. Bra morgon mindre bra mitt på dagen och bra eftermiddag. Bakade pepparkakor på fritids med barnen idag. Blev riktigt sugen på att baka själv oxå. Hoppas man hinner i helgen.

Puss

tisdag 27 november 2012

Sovmorgon

Sovmorgon idag så ligger fortfarande kvar i sängen :) skönt! Börjar om ca 2 timmar så måste snart gå upp för att hinna. Lite surt att det tar ca 45 min till 1 timme att åka. Är min lugna dag iaf så känns skönt! Och bara 3 måndagar kvar till jullov, ännu bättre :)

Igår var en bra dag, trots måndagsbarn. Känner dock redan nu att jag börjar tvivla på om ja kan ha idrott ända fram till slutet av mars. Är ganska tungt redan nu och man blir ju inte lättare. Får se hur det känns efter jul.

Längtar till helgen då det ska bakas, pyntas och mysas. Äntligen december, advent och julemys!

söndag 25 november 2012

Helgens äventyr

I fredags tog vi det lugnt. Vi lagade lite mat och Skulle titta på tv, Tråkigt dock att set typ inte finns ngt roligt att titta på :/ städade istället då rastlösheten satte in. Blev sedan ganska tidigt i säng för min del. Är fortfarande lite förkyld och var ganska trött.

Igår målade jag hela förmiddagen så nu är det inte mkt kvar, blir kanon! Sen åkte vi till Moaryd där det var 18-års kalas. Bjöds på mkt god mat och kul att träffa delar av släkten :) på kvällen åkte Oskar och jag och hyrde film som vi sedan kollade på, studio sex, helt ok film.

Idag ska jag måla klart det sista, sen får vi se vad det kan tänkas bli mer. Är trött idag så gör nog inte allt för mkt ;)

Puss

lördag 24 november 2012

Knack knack

Knack knack, Oskar knackar på och lilla bus svarar genom att kicka i Oskars hand. Lycka!!

torsdag 22 november 2012

Torsdagen den tjugoandra november tvåtusentolv

Har massor att göra idag och självklart är jag inte alls pigg. Har lite ont i magen och är fruktansvärt trött!! Får nog byta ut mina multi tabletter till rena järn.. Har iaf kommit iväg och handlat vilket är det viktigaste. Men målningen måste ju blir klar tills nästa helg.. Får vila en stund och hoppas jag är piggare sen.

Puss!

onsdag 21 november 2012

Onsdagen den tjugoförsta november tvåtusentolv

Är äntligen hemma igen hos min älskade Oskar! Vi har ätit mat och snart blir det nya i soffan.

Igår var jag ute med Nina, Cecilia och Martina. Vi åt god mat och pratade en massa. Eftersom jag bor 6,5 mil från Eksjö så sov jag sedan hos mamma då jag började jobba 8.00. Har haft en bra dag på jobbet, barnen har varit väldigt snälla och trevliga. Imorgon är jag ledig och har massor att göra.

Puss

tisdag 20 november 2012

Trött i kroppen

Känner mig väldigt trött i kroppen idag oxå! Gjorde jag trots allt för mkt igår? Känns som jag har tränat ganska hårt och bara vill låta kroppen ligga och sträcka ut sig. Var även super trött nu på morgonen trots att jag gick och la mig strax efter sju igår. Men men ingen återvändo nu, sa igår att jag skulle till jobbet, så det måste det bli. Skönt att jag inte börjar förens 9.30 iaf.

Puss!

måndag 19 november 2012

Måndagen den nittonde november tvåtusentolv

Har haft en väldigt lugn dag i soffan. Har varit välbehövligt, känner mig lite piggare nu och planerar att jobba imorgon igen. Har fått lite gjort mellan alla mina vilopauser iaf, fått upp tvätten, lagat mat och klickat hem lite saker från nätet. Imorgon ska de börja med vår tvättstuga. Den ska klinkas och fixas iordning. Känns så skönt! Lite ordning och reda. Oskar är där nere nu och städar iordning så det bara är och börja imorgon när gubbarna kommer.

Nu ska jag vila resten av kvällen och gå och lägga mig tidigt så jag förhoppningsvis är pigg och utvilad imorgon.

Sjuk

Är hemma idag, kände mig lite små hängig igår och vaknade idag med huvudvärk och ont i kroppen. får alltid så dåligt samvete när man inte mår bra. Känns som att det blir jobbigt på jobbet och att folk blir lite sura. Men men inget att göra ngt åt. Blir vila idag så jag förhoppningsvis kan jobba imorgon. Är ju inte hemma spec ofta faktiskt.

söndag 18 november 2012

Helgens upptåg

Hade fullt upp igår, på förmiddagen målade jag och sen var det kalas i Hult för Mie och Erika. Bjöds på god mat och trevligt sällskap. Var dock ganska trött hela kvällen så åkte em skapligt tidigt och somnade på en gång.

Idag har jag plockat lite i rummet jag målat så det är som vanligt igen. Blir så fint och kommer bli ännu finare med nya tapeter :) kom precis hem från Oskars farmor där vi ätit mat, alltid lika gott.

fredag 16 november 2012

Oskar kände sin första spark

Innan när vi låg i soffan killade Oskar på min mage lite, då plötsligt sparkade lilla bus till, hårt! Oskar blev helt chockad, nu har han känt första sparken v 20+1 så mysigt. Han trodde de bara skulle kännas svagt. Så nu har lilla bus "hälsat" på pappa oxå.

Älskar er, trots att jag bara träffat en av er. Mina fina!!

Fredagen den sextonde november tvåtusentolv

Skönt med fredag, god mat och masSa mys med tända ljus. Vi har det bra, jag och min älskade Oskar.

Puss!

torsdag 15 november 2012

Halva tiden

Har idag gått 20 fulla veckor!! Inte klokt, känns som att jag nyss fick veta att lilla bus fanns i magen. Jag mår ganska bra nu, mår illa om jag är hungrig eller trött, kissnödig, trött och otroligt känslig, gråter ofta och blir ledsen för massor. Men jag kan inte låta bli att le och känns lycka när jag känner lilla bus buffa runt i magen, det känns så häftigt och jag fylls av en enorm lycka.

Puss!

Vårkänslor i mitten av november!?

Får vårkänslor såhär i mitten av november. Knäppt!! Borde mer få julkänslor, nu när man ändå längtar dit :) glad är jag iaf, har hunnit måla ganska mkt och fixat klart allt jag skulle. Tar en paus nu och äter lite frukt. Får se om jag målar lite till sen..antar att det är någon som kommer hem om ett par timmar och vill ha middag oxå ;)

Torsdagen den femtonde november tvåtusentolv

Blev en lång dag igår, blir så trött på mina idrottsdagar. Man står upp hela tiden, blåser i pipan, är arg, tillrättavisar, tröstar, förklarar regler osv osv. Men skönt att denna veckas lektioner är slut :) bara 5 veckor kvar till jullovet nu oxå. Känns underbart! Längtar till advent och jul, är så mysigt. Alla förberedelser, stök, ljus, mys och massa gott att äta :)

Ledig dag, ska handla, tvätta, måla lister och fönster och fixa klart paketen till helgens kalas.

tisdag 13 november 2012

Tisdagen den trettonde november tvåtusentolv

Trött!!! Har jobbat min lugna dag idag, har varit trött och konstant hungrig hela dagen. När jag väl skulle åka hem var mitt frukt förråd slut och ja blev vrål hungrig!! Nu har jag lite ont i magen efter all mat jag tryckt i mig. Blir helt enkelt att packa med sig ännu mer att äta om dagarna.

Ska snart sova nu, är förkyld och behöver massor av sömn för att orka jobba.

Idag var först gången som en på mitt jobb frågade rakt ut, Gittan jag måste bara fråga en sak. Väntar du barn? Haha, jo det kan man säga. Har fått halva tiden nu ;)

måndag 12 november 2012

Måndagen den tolfte november tvåtusentolv

Har jobbat 7.45-17.15 idag. Var sjukt trött och ville bara fortsätta sova! Men fanns ingen återvändo. Har varit jätte trött hela dagen och helst velat åka hem men med lite envishet klarade man även denna måndagen. Nu har Oskar och jag ätit mat och ligger i soffan och myser lite. Ska nog gå och lägga mig snart. Tkr synd om Oskar bara, jag bara sover om kvällarna när vi alltid innan umgåtts.

Igår och idag ha det varit full aktivitet i magen, lilla bus har gjort sig påmind varje gång jag satt mig. Mysigt!! Lägger upp en bild på de kläderna jag köpte i Ullared för en vecka sedan. Så söta! Svårt att tänka sig att någon faktiskt ska ha på sig de dör små söta :)

Puss!

söndag 11 november 2012

Tapeter

Blev en massa spring i affärer idag. Köpte nästan inget. Paket till Icca och Mie, fönstershopping och tapeter. Fanns så mkt att välja på att man blev yr. Men hittade ganska snart en som jag gillade som fondvägg, den med blommor. Resten blev vita :) tror och hoppas att det blir kanon fint.

Bra nattsömn

Har tagit lite sovmorgon idag. Var ganska trött och gnällig igår kväll. Troligen trött av all aktivitet och lite dåligt med mat. Åt gott och gick och la mig redan vid 8-tiden. Sov som en stock, uppe 2 ggr på toa under natten och somnade bra sen. Skönt!

Idag ska Oskar och jag åka till Linköping och förhoppningsvis hitta och köpa fina tapeter :) innan dess frukost och dusch.

lördag 10 november 2012

Slarv!

Hade beställt ett par mamma jeans på hm och blev jätte glad när paketet kommit. Såg jätte fina ut, tig på mig dom och de är för korta!? Gah! Jag läser för slarvigt och blev så besviken.. De får skickas tillbax är ju för tusan vinter snart! Beställde ett par andra och hoppas att de är lagom längd! Slarvigt!!

Målar i vitt

Kom upp skapligt tidigt idag:) kändes bra och har hunnit med en hel del, eller iaf i målar väg ;) har målat klart i köket och börjat i "barnrummet" blir så fint! Tänk vad lite vitt kan göra!

Vi letar oxå efter ngn som vill hjälpa oss att tapetsera och helst inte tar en förmögenhet i betalt.

Längtar så tills vi får riktigt fint här hemma, nya tapeter och nytt golv. Men det blir väll så snart som möjligt. Är så mkt man vill hinna med nu, spec innan jul. Får göra så gott man kan :) det duger gott och väl.

Nu, fortsätta med målandet.

fredag 9 november 2012

På fin besök i tallis

Åkte en sväng till höggravida syrran Emma efter jobbet, mysigt! Känns kul att vi bara kommer ha 4 månader mellan våra små. Pratade en massa, fiskade och fick se deras nyrenoverade övervåning. Är så avis på deras mega fina hus!! Längtar så tills vi får lite nya golv och tapeter här hemma, kommer bli så mkt finare :)

Nu ska jag sova så man orkar ta itu med något imorgon oxå :) godnatt på er.

Puss!

Sömnproblem

Ligger fortfarande i sängen, Oskar har nyss åkt. Omöjligt som vanligt att somna när han gått :/ behöver inte åka till jobbet förens vid 8.00 så har gott om tid på mig. Jobbar kort fredag idag 9-15.30 och ser fram emot en lugn helg. Troligen Blir det massa hemma mys bara. Både Oskar och jag känner oss trötta i höst mörkret.

torsdag 8 november 2012

Hungrig!!

Hungrig, är ständig hungrig nu mer! Vet inte vad jag ska äta!? Vill inte rulla fram men magen skriker ständigt efter mat trots att jag nyss ätit.

Idag har jag gjort som vanligt på torsdagar, plockat, tvättat, städat och handlat. Är även lagat god mat :) nu äter jag igen.. Blir tidig kväll sen är trött redan nu :/ vaknade tidigt och kunde inte somna om..

onsdag 7 november 2012

Onsdagen den sjunde november tvåtusentolv

Jobbat 8-19 idag, man känner sig som ett ursketet äpple. Har alltså varit hemifrån i 13 timmar :/ men nu ligger jag i sängen och myser. Har druckit lite te och ska väll snart somna. Imorgon är jag ledig och ska ta hand om vårat hem.

Har spänt i magen idag, i skinnet typ. Känns nästan som att magen ska spricka ibland och det är lite drygt halva tiden kvar.. Hur ska detta gå? Annars har bebis buffat runt en hel del idag. Har dock inte haft så mkt lugna stunder, men när jag väll suttit ner så har ja känt. Nu sparkar bebis igen :) känns fantastiskt och overkligt! Vår älskade lilla bus <3

tisdag 6 november 2012

Tisdagen den sjätte november tvåtusentolv

Snart har halva veckan gått, två dagar kvar att jobba. Känner mig pigg och trött samtidigt, vet inte hur man får ihop det riktigt ? Har iaf haft en lugn dag på jobbet vilket vart skönt, har haft lönesamtal och medarbetarsamtal. Gick otroligt bra, mkt bättre än förväntat.. Är glad för min nya lön och känner mig väldigt nöjd med det arbete jag gör.

Nu har jag handlat till fikat imorgon och lagar mat. Oskar är hos sin pappa som fyller år idag, eftersom jag slutar så sent hängde jag inte med på kalaset då det började för över en timme sen. Får gratta honom en annan dag.

Puss!

måndag 5 november 2012

Måndagen den femte november tvåtusentolv

Somnade tidigt igår och sov nästan hela natten. Var bara uppe en gång för toabesök. Så välbehövligt och skönt, har dock känt av tröttheten efter helgen idag oxå. Men för en gångs skull så flöt måndagen på väldigt bra och alla lektioner gick smärtfritt utan bråk. Minns knappt sist det gick så bra på idrotten. Var hemma vid 18.30 så har plockat oordning lite och lagat mat. Nu blir det sängen snart.

Har känt lilla bus sparka runt i magen flera gånger och första gången stående. Blir lika glad och förvånad varje gång. Är nyfiken på vem det är som gömmer sig därinne. Men är spännande att inte veta.

Puss!

söndag 4 november 2012

Ullared

Har spenderat dagen i bil till Ullared, på Ullared och hem från Ullared. Är så trött nu i benen och skallen. Gick upp vid 04.00 så kanske inte konstigt. Sen att springa runt på Ullared tar på kroppen. Handlade inte så jätte mkt, blev två mamma tröjor och ett par l mamma ledggins. Skönt! Sen lite till Oskar och annat smått och gott. Köpa lite kläder till lilla bus oxå, de första. Konstig känsla. Tittade sedan en hel del på vad som fanns och vad vi kan köpa där sen :)

Nu ska jag snart gå och sova, så man orkar med arbetsdagen imorgon.

lördag 3 november 2012

Lördagen den tredje november tvåtusentolv

Har varit i Linköping hela dagen med fina vännerna Alex och Hanna. Var jätte trevligt, köpte inget förutom en pensel och en verktygs grej till Oskar. Men i gott sällskap är det roligt iaf! Åt mat och kollade på massa bebis kläder, så otroligt söta de är :) men har inte köpt en enda sak än. Men det kommer vi hinna :) blir kanske ngt litet i Ullared imorgon ;)

fredag 2 november 2012

Fredagen den andra november tvåtusentolv

Har vart vaken sen klockan 05.20 imorse och en timme i natt, börjar bli trött nu. Men ska färska hålla mig vaken till nio så jag förhoppningsvis sover bra inatt.

Idag har mamma och Sofia vart här och hälsat på. Var jätte trevligt, så mysigt att prata med dem. Gick ut och gick en sväng sen när de åkt hem. Sen kom Oskars farmor förbi för att kolla hur det gick med lilla bus igår. Jobbade lite, blev pizza sen. Mums! Borde inte äta det men kunde inte låta bli.. Och så tjock är jag nog inte ;)

Nu är Oskar hos Gurra för att spela tv-spel. Så tråkigt så jag stannar hellre hemma, kollar på tv och myser. Känner att lilla bus sprattlar runt :) så mysigt!!

torsdag 1 november 2012

Aj :/

Lagade mat innan, är så klantig!! Brände mig på fingret på plåten. Fattar inte hur jag tänker när jag liksom trycker ner fingret mot plåten, aj :/ ! Är inlindat i blött papper i hopp om att det inte blir någon blåsa.

Har glömt berätta en annan rolig sak, Oskar och jag spelar kort ibland. Vi bestämmer alltid ngt att spela om. Oskar tyckte en tre rättersmiddag som förloraren ska laga. Deal!! Va super nära att förlora men spelade upp mig och vann, så nästa helg får vi se om han håller sin del och ger mig min vinst :)

Älskade lilla bus!

Hittills har min dag varit underbar! Fått se vårt älskade lilla bus sprattla omkring och allt var perfekt. Har med all säkerhet börjat känna lilla bus sparka sa hon oxå, eftersom moderkakan ligger i bakvägg. Är det jag trott, för en vecka sedan var det tydligt att det var lilla bus. Är så lycklig för Oskar och lilla bus! Min fina älsklingar. Svårt att förstå att det är sant, vill bara fortsätta titta!! 

Kanske kommer bloggen börja handla lite mer om lilla bus nu ;) 

8 månader sedan lilla räkan försvann, på dagen. Våran älskade lilla räka, aldrig glömmer vi dig. Men idag är jag i v 18+0 med älskade lilla bus! Vårt älskade lilla bus <3 div="div" nbsp="nbsp">

Så gör man inte!

Vissa människor måste vara väldigt knäppa. Stå för vad du gör, har gjort. Att skylla ifrån sig får dig bara att se ännu dummare ut!! Skäms!!

måndag 29 oktober 2012

Måndagen den tjugonionde oktober tvåtusentolv

Äntligen hemma! Måndagar är så kämpigt! Även att set är lov, 7.45-17.15 utan rast. Har haft huvudvärk större delen av dagen vilket gör att man blir tröttare. Två dagar kvar innan jag är ledig i fyra :) ser fram emot det!!

Har ätit lite mat nu, en röra med pasta, var godare än förväntat. Är orolig för var Oskar är. Han är inte hemma, svarar inte i sin yrke men bilen är här :/ vill att han ska komma hit och krama mig, behöver det känner jag.

Blir tidigt i säng ikväll, som vanligt. Men kanske redan innan åtta.

söndag 28 oktober 2012

Fått lite gjort :)

Har fått lite gjort nu på eftermiddagen iaf. Tvättat, burit in ved, sorterat tvätt, plockar undan och lagat mat. Känns skönt att ha det mesta i ordning inför veckan. Orkar inte så mkt då :/ men som sagt bara tre dagar att jobba denna vecka!

Nu brinner det i kaminen och Oskar och ja ska nog kolla på en film och mysa ner mig i soffan :)

Söndagen den tjugoåttonde oktober tvåtusentolv

Konstigt när man ställt om klockan, vaknade vid 05.15 och kunde inte somna om. Var super trött men gick bara inte. Men skönt att ligga kvar och gosa i Oskars famn ett par timmar.

Har inte hänt så mkt här idag annars, varit hos Oskars farmor på middag och sen skulle Oskars bror klippa honom så vi åkte hem till hans föräldrar. Var där ett par timmar eftersom Oskar bara skulle spela lite på x-box med sin bror oxå. Men nu är vi hemma igen, skönt!

Är konstant hungrig men vet inte vad jag vill äta.. Tips?

lördag 27 oktober 2012

Lördagen den tjugosjunde oktober tvåtusentolv

Tänkte ha en lugn och skön lördag hemma med lite målande. Men vid åtta kom Carina och frågade om jag ville följa ned till Asby på kalas för Emma (Oskars kusin). Oskar tkr jag ska komma ut mer, är ju trött så blir mkt vilande när jag är ledig. Men följde med. Oskar skulle ändå åka på rally så hade blivit ensam hemma hela dagen annars. Var jätte trevligt, god mat och tårta. Träffade söta Alicia, Ebba och Liam, (Oskars kusinbarn) vad de växer! Liam har jag inte träffat innan men han var stor iaf ;)

Var så trött på vägen hem att jag nästan somnade hela tiden. Skönt att komma hem och ta av sig åtsittande kläder. Lagar lite pommes och vilar mig :) målande blir det troligen inte denna helgen heller.. :/ kommer nog aldrig bli klart.

fredag 26 oktober 2012

Blä!

Har varit på kreativt återanvändnings center idag, var 10 mil dit! Och det var inte ens roligt där! Och vem fick köra, jag som vanligt!! Vi skulle ta en annan bil men bara jag hade vinterdäck. Illa!! Alltid jag som måste köra, visst jag får ersättning men det täcker ju inte alla kostnader för bilen iaf. Nästa gång kommer jag vägra,säga att det är ngt fel på min bil.. Jag åker ju fasen redan 6,5 mil enkel väg. Blir vansinnig! Så är enormt skönt att vara hemma igen. Ligger i soffan med huvudvärk och en väldig trötthet. Får se vad mer jag orkar idag..

torsdag 25 oktober 2012

Myser

Myser inne i soffan medens snön vräker ner utanför fönstret. Längtar massor till julen nu! Är så mysigt! Snart bara en månad kvar till advent :)

Favoritbloggar

Som ni märker är jag jätte duktig på det där listandet :) haha! Gör när jag hinner och orkar. Iaf favoritbloggar, just nu följer jag dessa bloggar:

http://iccapicca.blogg.se
http://pinkida.blogg.se
http://marremarrang.blogg.se
http://linetteholmberg.blogspot.com
http://minbebis.com/blogg/emmaemma

Kan vara så att jag läser fler då och då men får la räkna dessa till mina favoriter :)

Torsdagen den tjugofemte oktober tvåtusentolv

Oj, får ursäkta att jag inte bloggat på några dagar.. Har varit mkt att göra på jobbet så jag har varit väldigt trött på kvällarna och somnat tidigt. Idag är jag ledig och har städat, handlat och tvättat. Känner mig nöjd :) har även bokat julbord till oss på lugna landet. Oskar längtar redan, är mer än en månad kvar. Den mannen är galen i julmat ;)

Imorgon har vi stängt på fritids och ska åka på ett studiebesök i Gislaved? Eller någonstans i närheten. Nästan vecka är det höstlov och jag jobbar mån-ons, skönt!

Grattis till Icca som fyller 20 år idag och till My som fyller 26 år.

måndag 22 oktober 2012

Något du ångrar

Det jag ångrar mest är det jag gjorde när jag var yngre. Det jag då gjorde mot den person som jag idag står väldigt nära. Att såra dem man älskar utan att riktigt förstå det. Som tur är har denna person ett stort hjärta och förstår att handlandet inte berodde på elakhet utan av en tonårings brutala sätt att möta sin omgivning på. Trots det ångrar jag mig för allt som skedde under dessa månader, år? Älskar dig otroligt mkt och är glad över den fina relation vi har idag. Min älskade mamma!

Måndagen den tjugoandra oktober tvåtusentolv

Äntligen är måndagen över för denna vecka! Har verkligen varit en pärs att ta sig igenom. Var super trött idag efter ganska dålig sömn. På jobbet mådde jag väldigt illa och kände mig snurrig. Ville hem och sova bara.. Men jag klarade även denna måndagen.

Nu har jag tänt i kaminen, lagat mat, diskat undan och vilat lite. Oskar är i Söderköping och hämtar en bil. Hoppas jag orkar vara vaken tills han kommer hem.

Puss!

söndag 21 oktober 2012

Linköping

Blev inte så jätte långrandiga i Linköping. Jag var super trött och vill åka hem mest hela tiden. Men vi hann ändå med en del, jula, Apoteket, siba, Ikea, babyproffsen (skulle köpa lite saker till Liam) och Birger king. Så det vi skulle köpa fick vi inhandlat. Orkade dock inte alls kolla på bilar. Men får ta det en annan gång.

Nu ska jag vila medens Oskar byter däck på bilen och tvättar av den. Sen blir det film mys och troligen en väldigt tidig kväll!

Helgen

Igår tror jag att jag kände ngt :) märklig känsla. Den var liksom mer ihållande än tidigare och på rätt ställe :)

Igår blev det som en vanlig lördag, jag tvättade, plockade undan, lagade mat och var ute en sväng. På kvällen åkte Oskar och jag till Hult på kalas, moster och morfar hade fyllt år. God mat och trevligt att träffa släkten en stund. På vägen hem var jag jätte trött och hade ont magen av all god mat. Känns som att maten inte får plats!! Aj! Men så fort vi kom hem och jag kunde sträcka it mig gick det över.

Har sovit ganska dåligt i natt, vakant av toalett besök, en rädd Oskar som säger att han hörde steg och av frågor om klockan.

Idag ska vi åka till Linköping, lite shopping och titta på en del saker, ny bil, golv och annat smått och gott.

Puss!

lördag 20 oktober 2012

Tidens gång

Så fort tiden går, redan lördag igen! Fast det är väldigt skönt att vara ledig. Igår jobbade jag 9-17.15 men det var ovanligt lite barn så blev mys eftermiddag. Nu är det bara en vecka kvar till lovet. Ska vara lite komp ledig då, så jobbar 3 dagar.

Igår kväll hade vi mys med god mat som Oskar fixade, en film och lite chips. Usch, blev på tok för mkt mat för mig. Mådde väldigt illa sen och hade ont i magen.

torsdag 18 oktober 2012

Trötter

Varför tror jag att jag ska orka med saker när jag inte gör det?! Har varit och lämnat bilen, tvättat, sorterat och hängt, varit hos Oskars farmor och ätit mat.. Och nu TRÖTT!! Ligger i soffan och funderar på att låta ögonen stängas för en timme eller så. Tror jag gör det, ska ju snart hämta bilen och då även orka handla för veckan. Bäst att vila.

Vad är kärlek för dig?

Kärlek är den värme man känner när man älskar någon, när någon älskar en tillbax. Kärlek är fjärilarna som virvlar i magen precis när man träffat någon som man blir knäsvag av. Kärlek är kyssar och kramar från människor som betyder ngt. Kärlek för mig är Oskar, hans andetag gör mig hel, hans skratt, hans prat, kramar, kyssar, hela han är så mkt kärlek för mig. Han får mig att känna saker jag inte visste var möjliga. Genom honom upplever jag äkta kärlek, så som kärlek ska vara på riktigt.

Förevigt vi två, min älskade!

Gårdagen och dagen

Igår jobbade jag 8-19, var så trött när jag äntligen fick åka hem. Var massa idrott, skapande, skog och livliga barn. Mådde väldigt illa på morgonen i skogen och var nära att få upp frukosten bakom ett träd men lyckades få ner den igen. Usch!

Idag är jag ledig, ska lämna in bilen på verkstad idag. Var något med alla Chevrolet och bromssystemet. Skönt att det inte kostar ngt :) sen ska jag verkligen försöka ta tag i målandet av fönster invändigt.

Puss!

tisdag 16 oktober 2012

Något som får dig att må bättre

Det finns flera saker som får mig att må bättre, få vara med Oskar, prata med människor som verkligen bryr sig, kramar och att skratta. Finns troligen en massa fler saker men det är dessa jag kommer på just nu. Och som får mig att må bättre just nu. 

Att få vara med Oskar och känna hans värme, kramar och kyssar. Att få gosa in sig hos honom och låta tårarna trilla om de behöver och veta att han tröstar och bryr sig. 

Att prata, prata och prata! Att få perspektiv på saker och få ur sig alla tankar, pratar massor med mamma när jag är nere. Hon har bra livserfarenhet och har goda råd att komma med.

Kramar, att känna värmen som en riktig kram ger, det får en verkligen att må bättre.

Att skratta, oj var lycklig man blir av det. Speciellt om man skrattar sådär mycket att man knappt kan sluta. Det bara fortsätter.. haha. 

Söndag och måndag

God morgon!
Tisdagar innebär sovmorgon för min del, så skönt att slippa gå upp innan 06.00. Vaknade som vanligt då men var skönt att ligga kvar och vila en stund. Idag är det jobb 9.30-17.15 men tisdagar är lugna på jobbet då jag har planering till 13.30 :) sen barngrupp resten av dagen.

Igår var det full rulle, barngrupp hela dagen, 2:an på förmiddagen sen idrott efter lunch och innan jag fick gå hem var det fritids med innebandyträning till 17.15. Mådde inte bra igår, mådde illa och kände mig väldigt trött. Var tvungen att handla på vägen hem oxå så klockan hann bli närmare 18.30 innan jag äntligen fick i mig lite käk. Somnade gott strax efter 20.30.

I söndags var jag i jkpg en sväng för att träffa Linette och hennes lilla Selma. Var kul att ses igen. Köpte lite saker på Ikea och åt mat innan jag åkte hem och somnade på soffan en stund.

Puss!

lördag 13 oktober 2012

Nattens bravader

Vilken natt! Gick och la mig strax efter åtta som vanligt. Är som att gå in i en vägg då, så fort klockan passerar åtta blir jag dödstrött. Oskar tycker jag kan ligga kvar i soffan och sova/vila, men det går inte. Jag måste ner i sängen! Oskar som hade super ont i ryggen kom ganska snart oxå, fick smörja med någon salva. Stackars! Sen somnade jag, vaknade vid 00-tiden av att jag var tvungen att gå upp på toa och kände något knöligt mot sidan, den mjuka bollen från flingorna! Den bollen som jag hade kastat iväg tidigare, väckte Oskar och frågade om han lagt den där. Det sa han att han inte hade, trodde honom inte men fick ge upp, han var bombsäker på att han inte lagt den där och att den låg på golvet i hallen när han gick och lade sig..Läskigt! Tror Oskar har kastat in den, men han försöker nog skrämma mig..Men det händer lite lustiga saker här i huset ibland, inte konstigt man blir fundersam.

Sov otroligt bra andra halvan av natten och hörde knappt klockan vid 6.30, skönt att kunna ligga kvar när Oskar gick upp för att jobba. Har fortfarande inte gjort något vettigt. Skulle måla klart i köket men har mått illa tills nu typ och har huvudvärk. Har bara lyckats plocka lite med disk, tvätt och lagat mat. Kanske orkar jag mer i eftermiddag? Hoppas kan man alltid.

Morgonrutiner

Jag HATAR att kliva upp på morgonen, oavsett vad man ska göra, jobba, ledig, åka på något roligt. Det är alltid mycket kallare utanför täcket, hatar att frysa! Men upp måste man ju..

Ligger alltid kvar 5-30 min efter att klockan ringt. Kollar lite på min iphone, väder osv. Sen klär jag på mig, går på toa, tvättar av mig och fixar en frisyr. Fläta eller tofs, tycker det är jobbigt att ha utsläppt hår om man inte ska iväg på typ kalas. Sen frulle, oftast fil, en macka och något att dricka, äter till nyhetsmorgon på vardagar. På helger tillsammans med Oskar. Är dock inget stort fan av frulle om den inte intas på hotell ;) sen tandborstning. Ska jag till jobbet är det oftast brådis, annars tar jag det lugnt en stund och njuter av att jag är ledig.

fredag 12 oktober 2012

Fredagen den tolfte oktober tvåtusentolv

Har jobbat 9-15.30 idag och varit totalt slut. Haft huvudvärk, mått illa och känt mig mega trött. Har fått kämpa för att inte gå och lägga mig, fick bli soffan för en liten blund när jag kom hem. Nu känner jag mig lite piggare och väntar på Oskar. Vill ha pommes med sås.

Ska försöka måla lite i helgen, får se hur det går med tanke på de senaste dagarnas mående.

Ha en fin kväll, puss!

10 saker jag gillar

1. Oskar, han är den finaste människan som finns. Hans kärlek gör mig full av lycka.

2. Mina vänner, utan mina vänner hade jag inte varit där jag är idag.

3. Min familj, stor, härlig och fylld med kärlek.

4. Att ha sovmorgon, det är så skönt att veta att man inte måste gå upp på morgonen.

5. Äta ute på resturang, man slipper laga maten och man slipper disken. Det smakar nästan alltid ljuvligt och man är för det mesta i gott sällskap.

6. Hotellfrukost! Behöver inte skriva mer än så!!

7. Att bo på hotell, en känsla av lyx.

8. Fredagskvällar, man ha hela helgen framför sig.

9. Att måla, det är så roligt att se resultat av det man gör. Menar möbler, fönster och annat i hemmet, inte måla på ett papper :)

10. Att vinna! Spelar ingen roll i vad, känslan är underbar, match, spel eller på en lott.

torsdag 11 oktober 2012

Presentera dig själv

Mitt namn är Git, Asta, Irene Olausson. Kallas dock mest för Gittan. Född den 1 oktober 1987 i Eksjö, uppväxt i Hult. Skilda föräldrar vilket resulterat i en hel del syskon. Gick i skolan i Hult och Eksjö, efter studenten flyttade jag till Kalmar där jag studerade till lärare. Arbetar idag på en mindre skola som idrottslärare och fritidspedagog. Våren 2010 träffade jag mannen i mitt liv, Oskar Bertil Axelsson. Sommaren 2011 blev vi sambo i ett hus i Sommen. Har alltid älskat fotboll, både att spela och att titta på. Just nu ligger det dock på is av olika andledningar. Första delen av 2012 var en mardröm men nu är jag på¨fötter igen och måste säga att jag är lycklig, iaf just nu. 

Dag 01 - Presentera dig själv 
Dag 02 - 10 saker du gillar 
Dag 03 - Morgon rutiner 
Dag 04 - Något som får dig att må bättre 
Dag 05 - Vad är kärlek för dig? 
Dag 06 - Något du ångrar 
Dag 07 - Favorit bloggar 
Dag 08 - Ditt rum 
Dag 09 - Favorit person 
Dag 10 - Största äventyr 
Dag 11 - Dina syskon 
Dag 12 - Saker i din väska 
Dag 13 - Den här veckan 
Dag 14 - Dagens outfit 
Dag 15 - Dina drömmar 
Dag 16 - Favoritbild 
Dag 17 - Bästa minne 
Dag 18 - Bästa födelsedag 
Dag 19 - Din Dag 
Dag 20 - Den här månaden 
Dag 21 - Önskelista till tomten 
Dag 22 - Något som upprör dig 
Dag 23 - Vad du åt idag 
Dag 24 - Något som får dig att gråta 
Dag 25 - Ditt bästa köp 
Dag 26 - Dina rädslor 
Dag 27 - Ditt favoritställe 
Dag 28 - Något du saknar 
Dag 29 - Något du brinner för 
Dag 30 - 10 Saker vi inte vet om dig 
Dag 31 - Något du vill

Listar mig

För ca ett och ett halvt år sedan började jag på den här listan, hann till dag 11 tror jag. Tänkte göra ett nytt försök med start idag :) Se hur långt jag kommer denna gång ;) 

Dag 01 - Presentera dig själv 
Dag 02 - 10 saker du gillar 
Dag 03 - Morgon rutiner 
Dag 04 - Något som får dig att må bättre 
Dag 05 - Vad är kärlek för dig? 
Dag 06 - Något du ångrar 
Dag 07 - Favorit bloggar 
Dag 08 - Ditt hem 
Dag 09 - Favorit person 
Dag 10 - Största äventyr 
Dag 11 - Dina syskon 
Dag 12 - Saker i din väska 
Dag 13 - Den här veckan 
Dag 14 - Dagens outfit 
Dag 15 - Dina drömmar 
Dag 16 - Favoritbild 
Dag 17 - Bästa minne 
Dag 18 - Bästa födelsedag 
Dag 19 - Din Dag 
Dag 20 - Den här månaden 
Dag 21 - Önskelista till tomten 
Dag 22 - Något som upprör dig 
Dag 23 - Vad du åt idag 
Dag 24 - Något som får dig att gråta 
Dag 25 - Ditt bästa köp 
Dag 26 - Dina rädslor 
Dag 27 - Ditt favoritställe 
Dag 28 - Något du saknar 
Dag 29 - Något du brinner för 
Dag 30 - 10 Saker vi inte vet om dig 
Dag 31 - Något du vill

Goda saker

Ibland känns vissa saker bara rätt! När man gjort dem så känns det riktigt bra i hela hjärtat.

Annars har dagen bjudit på mkt vila, lite målning, menhar fått springa till spundi och legat på golvet i badrummet för att undvika att svimma.

Nu är jag återigen i soffan, har ätit fisk och potatis, smakade bra. Funderar på att gå ut och gå en sväng.. Får se om jag orkar. Inte 100 idag inte..

Puss!

Underbara höst

Jag älskar hösten! Precis som jag älskar vintern, våren och sommaren. Jag längtar till vintern i slutet av hösten, till våren i slutet av vintern, till sommaren i slutet av våren och till hösten i slutet av sommaren.

Och nu är hösten äntligen här på riktigt, kalla nätter med frist, soliga dagar med kyla i luften, mörka mysiga kvällar. Fina frost morgonar och en massa färger!! Totalt förälskad :) snart är det vinter och advent, jul och nyår. Helt fantastiskt! Längtar lite till julstöket, all den goda maten, umgås med nära och kära. Men tills dess ska jag njuta av hösten!

Har hänt en del sedan sist, har fyllt 25 år, haft kalas för 23 personer, jobbat, haft 2-årsdag med Oskar och sen det viktigaste, jag känner mig lycklig! Är så tacksam för allt fint jag har, för alla fina människor som finns runt mig, som får mig att le varje dag.

Nu ska jag ut och njuta av hösten på min lediga dag!! Puss

torsdag 20 september 2012

Torsdagen den tjugonde september tvåtusentolv

Borde, borde, borde! Alla måsten, alla tvång. Men jag har inte lust med ngt alls! Inget! Vill sova en vecka eller två! Vakna och känna mig stark. Men istället är det bara att ta tag i dagens måsten! För att jag måste? Mest för att få vardagen att fungera.

söndag 16 september 2012

Halsont

Har fått ont i halsen :/ vaknade med det och har dessvärre inte gått över. Trodde det var sånt där ont i halsen på höstmorgonen.. Men tydligen inte! Får dricka te och äta glass.

Idag får vi se vad som händer, har inget alls planerat och det känns väldigt skönt. Funderar på att ta hand om mig själv lite, måla och fixa naglar, smörja in sig, fotbad, ansiktsmask och lyssna på fin musik.. Sounds good to me!

Puss!

lördag 15 september 2012

Lördagen den femtonde september tvåtusentolv

I torsdags blev det ett minst sagt misslyckat besök i Linköping. Mitt på dagen fick jag för mig att åka dit, kändes som en bra ide och förhoppningsvis inte så mkt folk eftersom det var torsdag. Åkte dit med gott humör. Så fort jag parkerat och går in på Ikea blir jag trött, känner mig febrig och mådde dåligt. Gick ändå en vända på både Ikea och ikano utan att hitta ngt alls, köpte endast en almanacka till Oskar. Bestämde mig för att äta en bit. Mådde ännu sämre och lämnade halva tallriken och begav mig hemåt, väldigt besviken och trött! Dröjer nog innan det blir en spontan resa igen..

Idag har jag haft soft dag! Sov länge, åt frukost i lugn och ro, vilade lite, plockade i köket, handlade, fixade lunch och nu vilar jag lite igen. Oskar är på rally och när han kommer hem blir det god mat och mys med tända ljus <3

torsdag 13 september 2012

Fina torsdag!

Just nu gillar jag torsdagar extra mkt! Är så skönt att vara ledig sådär i veckan och kunna göra helgens bestyr då :) får väll se hur mkt jag orkar med just idag dock. Igår kände mig inte alls pigg. Feberkänningar, huvudvärk och värk i kroppen. Idag verkar det ändå vara bättre, men ligger fortfarande i sängen ;)

Annars är allt som vanligt! Jag jobbar, åker bil, lagar mat, kollar på tv och sover.

Imorgon är det fredag och jag jobbar till 15.30 sen underbara helg! Hoppas på fint väder så man kan vara ute i den underbara hösten!

Puss!

lördag 8 september 2012

What to do?

Forgive sounds good, forget I'm not sure I could. They say times heals everything, but I'm still waiting. I've paid a price and I'll keep paying. It turned my hole world around and I kind of unliked it.

Alla sår läker inte.. Vissa saker är svåra att glömma. Ibland måste man tänka innan man handlar.

Någon gång, kanske. Men inte just nu. Det har gjort för ont! Jag vet inte vad som förväntas av mig? Men en sak vet jag, det var INTE jag som gjorde fel.

Försök helst inte få mig att må sämre, försök få mig att må bättre. Skilj på sak och person.

Alltid där någonstans, aldrig glömd!

torsdag 6 september 2012

Lämna bakom sig

En del saker är svårare än andra att lämna bakom sig.

Snart är min lediga dag slut, tur det bara är en dag kvar sen helg :) och imorgon efter jobbet ska jag ut och äta gott med Martina. Spontant och trevligt :)

onsdag 5 september 2012

Ett år av saknad

Ett år av saknad! För ett år sedan lämnade du oss här, älskade farfar. Ett år går så fort, så mkt händer.. Så mkt har hänt detta år. Någonstans tror jag du ser, vet och vakar över oss så gott du kan.

Jag saknar dig, det gör inte ont. Det där öppna såret av smärta finns inte kvar. Istället lever alla minnen, skratt och fina stunder med sig kvar. Det är det jag plockar fram när jag saknar.

Att förlora människor är svårt, men efter ett tag är man lycklig för allt man fått uppleva tillsammans med denne. Förevigt i mitt hjärta <3

söndag 2 september 2012

Fy katten

Urk!! Känns inget kul att jobba 7.45-19.00 imorgon :/ vill vara hemma, sova och äta toast. Usch säger jag bara! Dessutom som alltid hatar jag måndagar, trots det vet jag att den snart kommer vara slut.

Oskar är arbetslös nu, så han kommer nog retas med sovmorgon. :( vill oxå! Eller inte vara arbetslös men ha sovmorgon!

Ska sova bort huvudvärken nu och förhoppningsvis vakna pigg imorgon.. Inte så troligt, men hoppas! Håll en tumme :)

lördag 1 september 2012

Borde träna, sluta längta och troligen banta!

Jag kommer rulla fram..

Jag vill gärna åka bort, typ en vecka eller så. Se ngt annat, ngt nytt!

Borde som sagt träna, men orkar inte nu.. Tar det på måndag, eller måndagen efter, går lika bra vilket som.

Längtar till advent, jul och mörker. Tända ljus, bak, godis, gran, mat och julklappar!

torsdag 30 augusti 2012

Minnena från förr

Hittade en gammal låt idag som jag lyssnade massor, massor på när jag var i tonåren.

Vi två, 17 år. Håkan Hellström, oj va jag lyssnade mkt på din depp musik. Och icke att glömma Kent! Så otroligt mkt minnen musik kan lagra. Just dessa låter symboliserar dock mest svåra tider, depp och massor av känslor av att inte veta vad, vart man vill. Hur man bör vara, fylla. Men även vänskap och kärlek som till slut gjorde att man tog sig ut.

Från hjärtat till er, Mie, Alex, Jocke och Cicci. Svåra tider blev trots allt enklare med er <3

onsdag 29 augusti 2012

Kyla

I betongkuben har det minsann blivit kallt nu mer. Innan var det varmt och svettigt, nu fryser man så fort man kommer in.. Snart dags att börja elda i kaminen även om det känns tidigt, är ju trots allt bara augusti.

Ledig imorgon, underbart!

tisdag 28 augusti 2012

Back on track

Nu är jag tillbaka igen, skapligt iaf. Har ju något i kroppen som inte vill ge med sig. I söndags kom det.. Magsjuka! Har inte mått så risigt på länge. Nu är jag mest trött, har jobbat idag så är troligen orsaken :/ och imorgon är det på att igen för att sedan vara ledig på torsdag. Oskar har bara tre dagar kvar på sitt jobb nu, sen är han arbetslös.. Känns lite jobbigt men med tanke på vad Oskar är för en typ av person så kommer han inte sitta och rulla tummarna direkt. Så detta kommer vi att lösa.

Snart bara en månad kvar till 25, vet inte om jag bör skratta eller gråta. Bäst är väl bara att skita i det och ställa till med kalas som vanligt ;)

Puss!

söndag 26 augusti 2012

Hatar att duscha!

Jag hatar att duscha!! HATAR! Visst det är ju skönt att bli ren och lukta gott, men fanns det ett annat sätt skulle jag välja det. Alltså det sättet där man inte blir blöt. Det är jobbigt att stå i ett hyfsat trångt utrymme, det blir sällan lagom temp. Sen är det tvål, schampo, balsam, raka sig och ev hårinpackning. Sen är man blöt! Ska torka sig, det blir blött i hela badrummet och man fryser plötsligt. Smörja in sig och klä på sig puh! Sen det värsta av allt! Man MÅSTE fixa en frisyr annars ser man totalt galen ut i håret när det torkat. Och för att göra en vettig frisyr ska man borsta, torka, borsta mm. Orka!? Smidigaste är en fläta eller två. Och sen när man äntligen är klar då är man trött! Smidigare sätt efterfrågas! iaf för stunden, just nu! Kanske ändras med tiden.. Så var det ju förr, då gillade jag att duscha.

lördag 25 augusti 2012

Gah

Är så skönt med helg!! Vara ledig, kunna spendera dagen precis som man vill! Inga direkta måsten och jag kan vila hur mkt jag vill. Är det inte underbart ? Idag mår jag skapligt, har fortfarande lite problem med magen.. Hoppas verkligen det går över snart.. Börjar bli lite jobbigt..

Annars är jag lite smått irriterad på vissa saker, exempel att herrn i huset smutsar ner mkt! Men sett tydligen min uppgift att städa och plocka upp efter honom. Nej!! Stop, vi är två som bor här, så det är dags att du hjälper till lite oxå och inte bara klagar! För det är trots allt mest dina saker som ligger överallt! Skärpning!!

Tack, nu har jag avreagerat mig en smula!