fredag 31 maj 2013

Ibland har man det bra

Sämre kan man ju ha det!

Tankar

Det går inte en dag utan att jag tänker tillbaka på de senaste året och spec de senaste månaderna detta året. Graviditet och förlossningen, ett litet barn som är mitt, alla känslor och händelser som på ett eller annat sätt förändrat mig och mitt liv. Tacksamheten för allt jag har och fått uppleva.

Idag ska jag ta min underbara unge och tillbringa tiden ute i solen. Eller jag är i solen och Olivia i skuggan. Tänk att den ungen redan blir sju veckor imorgon. Att det gått sju veckor sedan jag hörde hennes första skrik och fick upp henne på bröstet. Hon låg där och kikade på oss. Nu känns det som jag alltid haft henne, minns inte hur det var att inte vara mamma.

onsdag 29 maj 2013

Fotografering

Håll utkik efter mig och Olivia i tidningen framöver. Vi har nämligen vart och tagit kort idag. En jätte duktig fotograf så blir till att boka tid snart igen för bilder på Olivia :) var dock inte lätt med en sovande bebis som fotografen ville ha vaken vilket resulterade i skrik en stund. Tur han hade bra med tid för oss ;)

Tidens gång

Haft fullt upp de senaste dagarna. I måndags var Alex och Gillis här på besök. Var jätte trevligt och absolut fullt ös!

Igår jobbade Oskar 14-22 så på förmiddagen satt vi på altanen och pratade. Sen på eftermiddagen gick jag upp till svärmor/farmor och blev sittandes där medens Carina målade garaget. Sedan gick vi en långpromenad. Olivia sov i vagnen hela tiden! Inte illa för att vara henne. Kom hem strax efter 20.30.

Idag har vi vart på BVC :) gick lika bra som vanligt. Hon tkr Olivia är en sådan fin tjej, hon säger det flera gånger och visst blir man stolt. Hon tkr även hon är väldigt lik mig :)

Tycker tiden går för fort och får nästan ångest över att Olivia redan är 1,5 månad gammal! Njuter av varje sekund med henne men känns ändå inte tillräckligt..

söndag 26 maj 2013

Helgen

Igår var Olivia och jag hos mamma och Ubbe som firade bröllopsdag :) var trevligt med en massa god mat. Olivia var på bra humör nästan hela tiden :)

Idag har vi vart hos Oskars farmor på middag och på eftermiddagen åkte vi och köpte nya utemöbler till vår nya altan som snart är färdig :) hoppas ju på utesittar väder i nästa vecka.

Morgomys med pappa :)

fredag 24 maj 2013

Kalasdags

Nu åker Olivia och jag på kalas. Finklädd tjej <3

Fredagen den tjugofjärde maj tvåtusentretton

Blev som sagt dollarstore, family house, fika på princess och en vända på stan igår. Va kul att träffa Linette och Selma! Efteråt åkte vi hem, va skönt att komma hem tyckte nog både jag och Olivia.

Idag har vi vart och handlat på förmiddagen. Sen har vi ätit och Olivia har sovit. Ikväll ska vi på kalas hos Alicia som fyller 3 år.

torsdag 23 maj 2013

Sova borta

Igår på eftermiddagen packade Olivia och jag in oss i bilen och åkte till mamma. Hon hade längtat så mkt efter oss :) så kvällen och natten har vi spenderat här :) gick bra att sova borta med Olivia. Hon har vart snäll och sovit bra bredvid mig.

Idag ska vi in till Eksjö och träffa Linette och Selma :) dollarstore och fika står iaf på agendan.

tisdag 21 maj 2013

Tisdagen den tjugoförsta maj tvåtusentretton

Regnet de bara öser ner! Så tråkigt! Hade ju tänkt att vara ute idag på förmiddagen. Klippa gräs och låta Olivia sova gott i vagnen. Istället är vi inne och Olivia sover gott på mitt bröst. Blir nig filmmys i eftermiddag! Oskar jobbar 16-00 ikväll så Olivia och jag får ha tjejkväll :)

måndag 20 maj 2013

Strömavbrott

Strömavbrott i hela Sommen och tydligen Tranås oxå. Ingen mat blir de lagad då inte. Tog en promenad istället med en glad tjej! Älskade unge!

Annars är vi hemma idag, Olivia verkar vara lite trött. Då passar jag på att städa lite ;)

Har fortfarande svårt att förstå att hon bodde i min mage, att vi gjort henne, att hon är min! Trodde aldrig kärleken till en annan kunde bli så stark! Älskar dig, min Olivia!

Helgens bravader

I fredags kväll var vi på fotboll i sommen, Philips lag spelade mot serieledarna och det blev 1-1, en spännande match. Missade dock båda målen eftersom Olivia inte alls var intresserad av att sova i vagnen längre. Fick gå hem hem tidigare oxå eftersom hon antagligen var hungrig/törstig, gav henne innan vi gick men tydligen inte tillräckligt. Oskar var iaf glad :)

I lördags var det dags för Milos namngivning. På förmiddagen sov Olivia jätte bra, både Oskar och jag hann med de vi skulle :) men på själva namngivningen så skrek Olivia efter mat under akten och när paket skulle öppnas och när vi skulle äta. Så är väldigt annorlunda att vara iväg med barn än tidigare. Va iaf trevligt :) på kvällen var vi bara hemma, trötta och slitna alla tre.

Igår blev det promenad på förmiddagen, mat hos Oskars farmor och en Olivia som vägrade sova. Hon sov bara 1,5 h, sen bara korta stunder på 5-15 min ett par gånger mellan 8.00-18.00. Övertrött tjej, blev att jag fick ge mig ut i regnet med vagnen och efter nästan hela rundan somnade hon. Sen sov hon till 20.30 innan det var matdags. Efter de somnade hon igen och sov till 01.45 och då var mamma trött!

fredag 17 maj 2013

Duktig tjej!

Olivia har sovit super bra i vagnen idag! Även när den står stilla! Så jag har kunnat njuta av solen en del :) har var ute på två promenader oxå. Så hoppas de tar något på kilona som jag vill tappa. Har tänkt gå ner till minst 65 kg. Får väl se hur bra det går. Ni som vart gravida, hur har det gått att gå ner i vikt? När drog skinnet åt sig på magen? Är ju inte så mkt bebismage kvar utan mest något annat typ.. Haha.

Försöka att njuta av solen

Ska försöka njuta av dagen som minst sagt verkar bjuda på sol och värme. Hur gör man egentligen det med en snart fem veckors gammal bebis?

Ikväll blir det fotboll när farbror Philip spelar igen :) undrar om Olivia kommer bli lika fotbollstokig som sin mor?

torsdag 16 maj 2013

Torsdagen den sextonde maj tvåtusentretton

Sitter i solen och njuter medens Olivia sover gott i vagnen :) så skönt att hon sover bra ute :) inviger den nya halvfärdiga altanen oxå, är lä så blir super varmt!

Idag har vi annars tagit det lugnt! Bara vart inne i Tranås en sväng :) sen som vanligt, ammat, bytt blöjor och vart ute på promenad. Har även för andra dagen i rad lyckats laga middag till klockan 16.00 Olivia har legat på en filt på golvet och pratat med sig själv och tittat. Gullunge!

onsdag 15 maj 2013

Vikt

När jag var på inskrivning i v 10 vägde jag 61 kg. Gick upp ganska sakta i början och tänkte att vågen skulle stanna på ca +10 kg ungefär. Men oj så fel man kan ha! I slutet av graviditeten skenade kilona bokstavligt talat iväg. Vid sista vägningen i v 41+0 vägde jag hela 85,5 kg! Jag har aldrig tidigare i mitt liv ens vägt över 70 kg. En total viktuppgång sedan v 10 på 24,5 kg! Tyvärr vägde jag mig aldrig precis efter förlossningen men anar ju att man gick ner en 8-10 kg där med vatten, bebis och moderkaka.

För en vecka sedan stannade vågen på 70,5 kg. Har 9,5 kg kvar till vikten jag började på. Är skapligt nöjd :) men å andra Sudan skulle jag kunna väga vad som, har ju fått den finaste gåvan man kan få. Vårt älskade lilla bus, vår Olivia.

130413 kl 21.20 Det vackraste vi gjort.

Onsdagen den femtonde maj tvåtusentretton

Tog sovmorgon idag oxå, eller olivia vaknade vid 05.00 och ville ha mat. Sen vaknade hon igen vid 06.30 för en omgång till så sov väll egentligen bara lite efter de :)

Annars har vi inte hunnit så mkt än. Har vart ute på förmiddagspromenaden och så har Olivia ätit nu. Tänkte jag skulle äta oxå snart :) får se hyr det går. Olivia är inte nöjd med att ligga för sig själv just nu..

tisdag 14 maj 2013

Tisdagen den fjortonde maj tvåtusentretton

Imorse var det familjemys! Oskar började sent så vi tog sovmorgon. Sen fick jag egen tid med dusch och fix. Vid 9.30 åkte vi in till Tranås för Oskar skulle skriva på papper om faderskapet. Olivia var gnällig och sen fattade vi varför, hela ryggen med bajs! Bara att gå till BVC för byte och amning. Skulle ändå dit klockan 11.30 så satt där en liten stund innan vi fick komma in. Olivia är så pigg och med tkr sköterskan och hon går upp fint i vikt och växer. Tänk nu väger hon 4 kg :) duktig tjej och mamma har fet mat ;)

Nu har vi vilat en stund och om ca 1,5 h kommer farmor/svärmor och hämtar oss för en tur till Gripenberg där vi ska kolla när farbror Philip spelar fotboll.

Det märks väl att människor anstränger sig mer och visar kärlek. Ibland kan det vara lätt att glömma saker, tur det går att rätta till! <3

måndag 13 maj 2013

På promenad

Är ute på andra promenaden för dagen. Tur vädret är så skönt! Olivia verkar älska att vara ute och åka i vagnen. Hon sover så otroligt bra då! Går längs med fina sjön och längtar efter ännu mer värme och sol.

130413 kl 21.20 - Vackraste Olivia

Olivia en månad

Idag blir denna vackra flicka en hel månad! Tänk vad tiden går fort. Olivia, du har verkligen berikat våra liv. Älskar dig mitt hjärta. 130413 kl 21.20 -Det absolut vackraste vi gjort.

söndag 12 maj 2013

:/

Det var inte såhär jag trodde mitt liv skulle bli..

Olivia, det absolut bästa i mitt liv.

Kalasdag

Idag fyller Oskar år. Så om drygt en timme ska vi ha kalas. Får se om vi kan bli klara i tid ;) inte så lätt att hinna städa, duscha och fixa sig med en liten Olivia som inte vill sova. Tur det går bra att ligga på fårskinnet en stund iaf :) men än så länge har vi allt kvar att göra och just nu äter Olivia så tiden blir nog knapp känns de som..

lördag 11 maj 2013

Eftermiddag och kväll 11/5-13

Blev en lång promenad nu på eftermiddagen. Olivia var övertrött så gick ut så hon fick ro, mötte farmor Carina och Elvis så fick sällskap oxå :) trevligt!

Nu har Olivia badat och oj va hon njöt, sparkade och log. Somnar nog gott ikväll, älskade unge va du har berikat mitt liv!

Idag är det fyra veckor sedan Olivia föddes, tiden går för fort och jag vill fortfarande spola tillbax tiden. Den bästa tiden i mitt liv från då och nu.

13/4-13 kl 21.20 Olivia, det vackraste vi gjort. I min mage fanns du, vem kunde ana, vem kunde tro att vi skulle få någon som du. Älskar dig, en kärlek utan vilkor.

Gasen i botten

Igår var super mys! Kom till mamma vid 8.30 och fick då frukost. Efter en pratstund fick mamma vara barnvakt åt Olivia medens jag och Sofia åkte till stan för en del ärenden. När vi kom tillbax åt vi lunch för att sedan åka ner till mormor och morfar så de fick träffa Olivia. Fikade gott och pratade. När vi kom hem tog Sofia ut Olivia i vagnen en stund. Sedan blev det grillat till middag och Linette och Selma kom. Efter maten åkte vi ner till Hult för att kolla på fotboll, IFK Hults damer spelade. När matchen var slut åkte vi hem till mamma för amning och blöjbyte innan i for hem till Sommen igen. Både jag och Olivia var trötta.

Idag har vi vart med svärmor/farmor i Tranås på loppis. Fyndade en kasse med kläder till Olivia för bara 50 kr, två par jeans, 5 bodys och en badrock.

Vila resten av dagen...

fredag 10 maj 2013

Utflykt

Idag ska vi åka till mamma/mormor och vara dör hela dagen. Super mysigt! Nu på morgonen har vi oxå haft mysstund, Olivia har legat och skrattat och lett mot mig.. Man smälter som smör. Älskade unge!

torsdag 9 maj 2013

Värme

Vilken värme det är ute! Liknar tropisk värme tkr jag och ändå åskade det här i natt så borde vara klarare luft. Men bäst att inte klaga ;)

Idag efter frukost tog Olivia och jag vagnen och gick upp till Carina (olivias farmor) där var Marina oxå. Bestämde oss för att ta en liten promenad. Slutade med en runda på 1,5 h. Svettigt!

Nu vräker regnet ner, konstigt.

onsdag 8 maj 2013

Onsdagen den åttonde maj tvåtusentretton

Idag har Olivia och jag haft riktig slappardag! Vi sov ända till 09.00, var ju vakna 3 gånger innan dess under natten och morgonen men iaf. Sen har Olivia legat på fårskinnet, sovit och ätit. Hon har inte varit alls grinig idag så jag har hunnit med att plocka lite :)

Imorgon är Oskar ledig och jag hoppas på fint väder så vår altan kan komma ett steg närmare färdig :)

Förlossningsberättelse och graviditetssammanfattning kommer, men har vart så mkt de senaste att jag varken orkat eller hunnit. Men kanske nästa vecka.

tisdag 7 maj 2013

Fotboll

Idag har Olivia vart på sin första fotbolls match. Farbror Philip spelade och de kan man ju inte missa ;) Olivia sov dock hela tiden. Duktig tjej!

måndag 6 maj 2013

Uppdatering från helgen

I lördags var Alex här och hälsade på. Var jättekul att ses igen, var ett tag sedan sist. Sen fick hon ju träffa Olivia oxå :) på kvällen åkte vi in till Tranås för att handla mat. När vi kom hem lagade Oskar taco :) tyvärr har jag inte ätit varm mat eller tillsammans med Oskar sen Olivia föddes, hon ska alltid äta när vi ska äta ;) Olivia blev även hela 3 veckor gammal. Tänk snart är det en månad sen hon föddes!

I söndags åkte vi till mamma en sväng. Bjöds på grillat och en massa prat. Olivia sov nästan hela tiden, var i princip bara gnällig och hungrig när vi skulle äta..

Utveckling

Det är så underbart att se hur Olivia förändras och utvecklas! Igår fångade jag detta underbara leende på bild, blev lite suddigt. Men vår tjej har börjat le mot oss! Underbart!

Har vart på BVC idag oxå, Olivia växer så fint och allt är jättebra. Sköterskan tkr hon är jätte pigg och med, fäster blicken och följer. Fina unge!

fredag 3 maj 2013

Älskade Olivia

Älskade Olivia

Du landade plötsligt, en kväll var du här. Man förstår inte innan vad det innebär. För trots att man väntat och förberett så, går det inte beskriva hur stort det känns då. Vem hade väll anat, vem kunde väll tro, att det någonstans där inne fanns någon som du. Som slår allt vi har förväntat, vänder allt upp och ner, det liv vi haft innan finns inte mer. Olivia, du fyller vår värld med ditt liv. Ingenting är sig likt i vårt hem. Vi vet vi lånar dig bara en tid, dina vingar ska bära dig sen. Allt har förändrats, allt är på nytt, sen du kommit till oss är världen förbytt.

13/4-13 klockan 21.20 - Det vackraste vi gjort.

Usch!

Alltid är det något som ska hända. För helt bra kan det ju aldrig vara. Kvällen och natten har jag och Olivia spenderat på sjukhuset :/ Olivia mår bra är jag som vart nersövd och skrapad då en liten bit av moderkakan fastnat. Att de missar är mänskligt men ack så dumt det kan bli. Jag klarade mig fint men det kunde lika gärna gått andra hållet.

Nu vill jag hem! Har vart för mkt på sjukhus den senaste månaden.

onsdag 1 maj 2013

Onsdagen den första maj tvåtusentretton

Idag har vi varit hos Oskars farmor på middag. Jag tog vagnen och gick eftersom solen skiner och det är skönt ute, Oskar latmasken Axelsson tog bilen. Gick skapligt bra iaf, såklart vill Olivia inte alls ligga i vagnen när vi ska äta utan vara i famnen.. Men gick bra ändå. Sen tog jag en promenad längs vattnet så hon somnade. När vi kom hem kom Patrik, Cissi, Liam, Alicia, Marina och Carina ner hit för att kika på Olivia. Lät henne ligga i vagnen då vi stod ut så hon sover än! Får väcka henne snart för mat och blöjbyte.

Har hunnit med mkt på fm idag oxå, tvätt, disk och plock. Dvs Olivia har sovit bra idag :) så ikväll är hon säkert vaken. Älskade unge!