tisdag 24 augusti 2010

Drömmar

Det där med drömmar är konstigt.. man drömmer om saker som inte har något sammanhang över huvudtaget. Fast ngnstans finns det ändå? Man drömmer om platser och personer, personer man inte sänt en tanke på lääänge och platser man aldrig besökt. Eller platser som nyligen var under våra fötter och människor vi nyss hade i våra armar.

I natt drömde jag om Liseberg, vi bodde på hotell, som när vi va små, jag, my, mie osv. Vi red på hästar där inne, mede gummistövlar ? Åka balder med Cecilia, det är lite folk och vi är bara fyra i vår vagn. Efter den branta backen släpper bältet ! Men vi lyckas ta oss av innan vi flyger av. Jag vill inte åka ngt mer. Är med Hanna vid spelstånde, vinner en massa smått men ingen stjärnvinst. Går till ngn slags lottstånd, man får blommor om man har en svart prick under sin lott. Lotten är formad som en lisebergskanin. EN kille cyklar omkull och slår sig.. två vänliga själar plockar upp honom och hjälper honom till sjukan. Jag skalar min lott som jag köpt ngn annanstans, den hör plötsligt inte alls dit och känner att jag är kissnödig. Hanna och jag smiter iväg, in på en resturang som visar sig vara ett turkist bad. Ganska skabbigt, toan är längst in. Det är vatten överallt, jag blir blöt om stumporna, har inga skor på mig. För att komma till toan måste man kliva över ett bad. JAg trampar i någons huvud som är täckt med plast. Jag ber om ursäkt och hon verkar sur. Hennes syster undrar om jag vill äta fruktkaka med dem sen. Jag vet inte, jag väntar ju plötsligt på Alex. In på toa och ska kissa, det är öppet och alla kan se. Toan är förstor och jag håller på att trilla i. Det kommer in killar och tjejer, en man spyr så det bara sprutar överallt. Jag försöker kissa men det går inte. Trots att jag är så kissnödig håller det igen.

Jag vaknar och är mega kissnödig! Jag fattar inte allt, men lite. Och det är som en beskrivning på att kastas ut från tryggheten och sedan kämpa för att hitta den igen. Just nu känner jag mig vilsen, otrygg och ensam!

1 kommentar: